Träningstävling

Idag var det sista gången på lydnadskursen. Vi avslutade med träningstävling. Tyvärr var det bara jag och Wallander från vår kurs och så kom Belezza också med Karin J. Helene (med Zico) var domare och Bent instruerade.

Wallander var först ut. Jag tyckte det såg utmärkt ut för honom fast jag såg inte slutet för då skulle Matte "värma upp mig". Undra vem som behövde värmas upp. Matte var stel och konstig. Jag tror bestämt hon var lite nervös. I alla fall så dabbade hon sig för hon tog såna sjumilakliv att jag inte hann med vare sig i svängar eller på "rakor". Efter ungefär halva linförigheten lugnade hon ner sig lite och resten av träningstävlingen gick riktigt bra. Matte fick lite bra tips och synpunkter sedan när de gick igenom protokollet inne i klubbstugan. Bra att Matte får tips, det underlättar för mig. För jag skötte min del. Jag smet inte, jag låg snällt kvar på plataliggningen trots att det är tråkigt, lade mig snabbt på läggandet, satt kvar när Matte gick iväg för inkallning (lade mig inte ner som jag gör ibland), kom in fint, ställde mig snabbt under marsch, höll apporten fint och hoppade snyggt. Den enda lilla missen var att jag satte mig upp lite för snabbt efter läggandet. Men det var mest Matte som ska öva. Att linförigheten inte gick så bra tar hon helt och hållet på sig ansvaret för. Det känns ju skönt.

När tvåbeningarna hade fikat klart och överlämnat en liten present som tack för kursen så blev det en liten promenad för mig och Wallander. Jag frågade honom då om han visste hur många dagar det är kvar till Bastudden men han var lite osäker. Jag blev faktiskt lite besviken. Tänk om han inte så gärna vill åka längre. Eller försöker han bara glömma att det är många dagar och så vaknar han en dag och det är dags? Hoppas på det senare. För jag har ju snokat reda på via Dagishusse som var där uppe i helgen och hälsade på sin syster att det är dans på campingen på lördagskvällen. Det vore väl kuligt att smita dit och dansa Wallander. Man kan bada där också, käka korv och glass och så strövar man hemåt i försommarnatten, stannar till under ett träd och pussas lite och så ligger väl Matte och Mor på soffan och snarkar när vi kommer hem. Hihi.  Eller så blir det inte så för att vi alla ligger och snarkar på soffan, trötta av allt hålligång. Vi får väl se.

Matte är ledig två dagar framöver. Vilken lyx. Imorgon ska dock bilen lämnas på service och lagning. En dyr och jobbig historia. Men lika bra, annars kanske hon en dag går i strejk. Kanske hinner Matte göra några fler kanindummies under de här dagarna. Jag hoppas på det. Men först en god natts sömn som väntar.

Kommentarer
Postat av: Wallander

Träningslydnadstävligen kommenterar jag inte... vill bara förtränga den för egen del. Men jag får väl säga: KUL ATT DET GICK SÅÅÅÅ BRA FÖR ER. När skall ni bege er ut på er första riktiga tävling? Säg till i god tid så att vi kan komma och heja, vi är ju dina FANS!!!

Men när det gäller Bastudden så är det det sista alternativet, jag vill bara vakna upp snart och få höra MOR säga att imorgon eller idag så sticker vi iväg. Jag tycker väntan har varit för lång redan. Dansen rymmer jag gärna till och den där trädgrejen ställer jag mer än gärna upp på oxå.

2008-05-28 @ 00:41:01
Postat av: Lakrits

Varför glömma? Det gick väl inte dåligt för er. När vi ska tävla vet vi inte. Matte måste öva på ett antal saker först så det beror mest på henne faktiskt.

Tur att det var så med Bastudden. Puh. Annars hade jag blivit en väldigt ledsen flattetjej. Och hu vad jag kan se besviken ut säger Matte.

2008-05-28 @ 22:43:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0