Första pris i lydnadsklass I bärgat i regn och rusk

Matte låg och vände och vred sig många gånger i natt. Det regnade och blåste. Hon hoppades på att det skulle ge med sig och att vi åtminstone skulle få uppehåll när vi åkte till Sjöbo idag för att tävla. Det var Sydöstra Skånes BK som ordnade lydnadstävling. Matte har muttrat i veckan, inte vetat om vi skulle ställa upp. Men jodå, hon bestämde sig i torsdags när det gick bra på träningen för att vi ändå skulle försöka.

Vi pallrade oss iväg vid halv nio tiden, kom i god tid strax innan halv tio. Vi tog en liten runda och spanade in omgivningarna, sedan åkte jag in i bilen för vår klass började inte förrän tio. Vädret blev bara sämre ju mer vi väntade. Regnet vräkte ner och det blåste full storm. Jag var glad att jag satt i min bur. Starten var försenad och först kvart i elva kom Matte ut och meddelade mig att hon hade dragit startnummer sju och att vi skulle vara med på första omgången platsliggning. Så det var ut ur bilen och på med kopplet som gällde. Vi samlades på planen i ruskvädret och blev utplacerade av tävlingsledaren. Jag fick ligga längst ut på ena kanten.

Det kändes som långa minuter för jag hade regn och blåst rakt i ansiktet. Men jag skötte mig bra och vi fick högsta betyg både på platsen och tandvisningen. Sedan var det lite lek och så torkas och in i bilen igen, med täcke på för jag hade blivit rejält blöt. Matte försvann en stund och tittade på några ekipage men när det var två kvar före mig kom hon och hämtade ut mig och så värmde vi upp lite. Vädret var hiskeligt. Matte väntade i det längsta att fälla ner regnluvan men till slut var hon tvungen.

Så var det vår tur. Uppvisningen med gå fint i koppel gick väl okej med tanke på vädret men där finns lite att slipa på säger Matte. Så var det övningen där man lägger sig pang bom under gång och det gick finfint. Så inkallning där jag hade lite dålig fart i slutet men det blev jag nog förlåten för med tanke på den kraftiga motvinden. Så kom vi till övningen där man ska stanna mitt under gång på kommando. Då dabbade sig Matte rejält. Hon använde fel kommando. Hon har alltid alltid sagt "stanna" till mig. Och så plötsligt säger hon "stå". Jag blev så förvirrad att jag tog två steg men så stannade jag ändå för jag tänkte att det var nog meningen. Så det gick ju vägen trots allt. Sedan var det bara apport och hopp och det gick utmärkt. Sedan var vi klara och det blev lek och skutt och en hel näve godis. Sedan bad Matte om ursäkt för sin förvirring. Hon hade helt enkelt blivit påverkad av de i lydnadsklass 2 som skrek "stå" bara en bit från oss när deras hundar skulle stanna under inkallning. Och vad ska man säga, det var ju bara att förlåta Matte som var utblåst i huvudet.

Efter vår insats följde en lång väntan. Jag fick ligga i bilen med täcke på. Matte försvann in i stugan en stund, kom ut när regnet avtog lite och så tog vi en kort promenad tills regnet tilltog igen. Sedan snackades det i telefon men när det var klart började Matte ledsna, hon tänkte att hon skulle försöka hämta kritiklappen så att vi kunde åka hem. Men tji fick hon, det hade gått för bra så vi skulle stanna sade hon som höll på med protokollen. Matte trodde inte sina öron när hon hörde att vi hade fårr 171 poäng! Hon kom ut med en korv i högsta hugg till mig och jag tackade ju inte nej.

Vi kom på 5e plats totalt men det var fler än 20 hundar så det var inte så tokigt och mest nöjda var vi över vårt första 1a pris i lydnad! Vädret kan ju bara bli bättre till nästa tävling! När vi kom hem fick allt hängas på tork, även Matte och jag. Så småningom avtog regnet och vi kunde ta en tur i skogen. Nu ska vi ha en skön kväll inomhus och bara mysa.

Kommentarer
Postat av: zico-bus

2008-10-05 @ 19:31:25
Postat av: Zico-Bus

Ville bara säga grattis igen ... inte lätt att vara "lydig" i ett sådant väder som vi haft idag.

Men du fixade det - hipp-hipp-hurra!

/Z

2008-10-05 @ 19:32:51
Postat av: Enzo

Grattis Lakkan! Vilket bra resultat ni fick trots det usla vädret. Ska ni satsa på Lp I eller gå direkt på lydnadsklass II nu har ni tänkt?

2008-10-05 @ 19:34:02
Postat av: Helene & Wallander

Vilken tur att din matte bestämde sig för att ni skulle starta igen!!!!



Kanske skall hon använda "STÅ" framöver så att det inte blir några förvirringar i LK2 :-)



Undrar hur det hade slutat om vädrets makter hade varit med er, FULL POTT?



Slipper vi konkurera med er i etten nu?



Än en gång stort GRATTIS och puss på er båda!

2008-10-05 @ 19:34:34
URL: http://wallander.blogg.se/
Postat av: Medicinpinnen

Ja grattis från mig i Stockholm också. Verkligen en stor prestation med tankte på förvirrad matte och hemskt väder och allt. Håller med Helene och Wallander att det låter vettigt att använda stå direkt om man sen ska ha det i nästa klass.

2008-10-05 @ 19:37:27
Postat av: Lakrits

Enzo...min Matte behöver rutin så vi satsar nog på Lp1!!!



Man kan använda vilket man vill, stanna eller stå men många använder stå. Matte får bestämma sig...



Zico - du är min idol när det gäller lydnadsträning. Tänk om jag kan bli lika bra som du en dag!

2008-10-05 @ 19:42:10
URL: http://vildhunden.blogg.se/
Postat av: Zico

**rodnar**

/Z

2008-10-05 @ 20:23:43
Postat av: Malin, Oscar & Zolo

GRATTIS till förstapriset snart sitter de andra två det kommer att gå som en dans:)



KRAM

2008-10-05 @ 20:40:55
URL: http://tokigaflattar.dinstudio.se
Postat av: Flocken på Onsala...

Vi gratulerar mer än gärna en gång till under uppdatering från dagens händelser. JÄTTEGRATTIS FRÅN OSS -och förlåt oss för att vi "bara" skrev 170p på hemsidan...kommer att ändras på momangen! En enda poäng kan vara skillnad på ett pris och ett annat. Vi är megastolta över er KRAM* igen!

Tänka sig att prestera så fina poäng i detta hemska väder som har rått under dagen -och nu viner det och härjar utanför igen, är det månne mer oväder i görningen...!



Sov gott inatt!



Flocken

2008-10-05 @ 21:27:10
URL: http://www.concurro.se
Postat av: Margareta Spot och Bell

GRATTIS till 1:an i lydnad. Det var nog uppvärmningen i går som gjorde susen

Kram från oss Margareta Spot och Bell

2008-10-05 @ 21:45:39
URL: http://www.anthriscus.se
Postat av: Berit och Vira

Grattis Marie och Lakrits!

Vilka toppentjejer som tar ett 1:a pris i sådant busväder! Lycka till i det fortsatta tävlandet!

2008-10-06 @ 08:18:43
Postat av: Lakrits

Tack snälla för alla gratulationer till mig och Matte. Det känns härligt att veta att ni håller koll på vad vi hittar på för något!

2008-10-06 @ 20:58:44
Postat av: Lotta, Curry och Cheia

Ett jättestort grattis från oss. Vad duktiga ni är. Strongt i sådant väder.



Lotta och flocken

2008-10-07 @ 11:10:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0