Vedhämtning

Idag var det vedhämtningsdag till vårt nya hus. Vildhusse hjälpte Matte. Det var ju jättebra att veden kom in men jag tycker det har varit lite rörigt idag. Matte har kommit och gått en massa och det gillar jag inte. Hon har nämligen bytt till vinterdäck på vår bil också och så skulle släpet lämnas så det blev tre turer. Första omgången pep och gnällde jag och Dagismatte var riktigt trött på mig. De andra två gångerna var jag tyst för jag vill ju inte göra mig omöjlig till Dagismatte.

Min svans har förresten kurerat sig. Jag hade lite besvär att komma till ro igår kväll, jag flyttade runt en massa i sängen. Men idag har jag inte haft särskilt ont.

Innan mörkret föll blev det en rejäl tur i skogen. Dagismatte och Knappen följde också med och det var riktigt skönt ute. Fint med alla höstfärger och kul att rota bland löven efter fina pinnar. 

Resten av veckan är det tyvärr arbetsdag för Matte. Inte så mycket att göra åt saken. Men hon har bara två arbetsveckor kvar, sedan väntar tre veckors ledighet innan hon börjar på ett nytt ställe den förste december. Men innan dess ska vi hinna med mycket roligt. Om tre veckor har vi förhoppningsvis fått nycklar till huset och sedan blir det fullt upp! Men nu har vi veden klar i alla fall så kan den torka lite extra bra innan vi börjar använda den. Nu har vi så vi kan elda brasa hela vintern. Det var prima ved som hämtades, jag inspekterade en pinne och fick prova att bära den.  Kanske jag kan hjälpa till att bära in pinnar till vedgrytan sedan.

Kommentarer
Postat av: Medicinpinnen

Vad mysigt ni ska ha när ni inreder och gör fint under mattes semester. Väldigt bra tajming med ledighet i anslutning till flytten. Kunde inte blivit bättre!

2008-10-27 @ 19:34:31
Postat av: Wallander

Det är oftast en mening med allt :-)



Är inte veden bra att ha till kommande korvgrillningar oxå?



Härligt att svanseriet redan återgått till det normala.



2008-10-27 @ 21:08:26
URL: http://wallander.blogg.se/
Postat av: Lakrits

Klart vi ska grilla korvar. Först bus i trädgården, sedan korvgrillning :)



Det var supermeningen att det blev så med Mattes ledighet. En del skicklighet och en del tur.

2008-10-28 @ 22:24:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0