En helt vanlig tisdag

Idag har det varit en helt vanlig tisdag. Det innebär att Matte åker till jobbet vid sju och då törnar jag in tillsammans med Dagismatte. Framåt förmiddagen blir det sedan mat med Knappen. Idag stekte Dagismatte lever som Matte hade lämnat. Det var mums-mums. Sedan blev det promenad. Eftermiddagen har också flutit på ungefär som vanligt och så kom Matte från jobb precis när hon ska komma. Sedan blev det långrunda i skogen och efter det lite träning, fast inte alls länge. Det gick väl bra på så vis att jag tyckte det var väldigt kul och det är väl huvudsaken. Sen kan ju inte allt bli perfekt alltid.

Jag har ett litet bekymmer, ni måste hjälpa mig att hitta på ett annat namn till Dagishusse för han gillar inte att kallas så. Han tycker att dagis låter opersonligt. Han förslog Husse rätt och slätt men Matte säger nej. Jag har ingen husse säger hon, för hon är ensamstående förälder. Så vad ska han kallas? Den som kommer på ett bra namn får en belöning. Vem bestämmer vad som är bra? Ja, det får väl bli den som det handlar om. Han får se vad han kan tänka sig att kallas helt enkelt. Dagismatte verkar inte ha några invändningar mot sitt namn så det får vara kvar.

Imorgon kväll är det jaktkurs på Järavallen. Äntligen får man träffa lite kompisar fast det blir väl snålt med närkontakten kan jag tro.

Kommentarer
Postat av: Helene & Wallander

Då tycker jag att han skall kallas för: Moffe (eftersom att du är Maries barn och då blir han din morfar, men morfar låter ju inte så gulligt som Moffe).

2008-09-02 @ 23:35:04
URL: http://wallander.blogg.se/
Postat av: syrran...

-men det är ju självklart att "dagishusse" låter fjantigt -i synnerhet i ditt fall, som är hos "familjen". Jag tycker "Bonus" är ett bra namn på din vardagskumpan och dagismatte kan du kalla för "Triss"...det måste ju vara högsta vinsten att få vara hos dem när matte jobbar!

nospuss från Vicka

2008-09-03 @ 19:42:41
URL: http://www.concurro.se
Postat av: Pinnen

Vad sägs om fixarhusse? Han fixar ju en massa saker till dig där hemma hela tiden. Men det kanske är för tråkigt...

2008-09-03 @ 22:19:43
Postat av: Lakrits

Vi får väl se vad han säger. Moffe tyckte han tydligen inte om (fast alla vi andra gillade det). Han säger att han inte är morfar på riktigt och så gnäller han över att ingen av hans barn skaffar barn. Det tycker jag nästan är lite av en förolämpning mot mig för jag är faktiskt Mattes tjej. Han hade på förslag Hutte men det tycker jag låter helt knasigt. Kanske Oppfinnar husse. Han gillar Kalle Anka säger Matte och där finns en Oppfinnar Jocke. Vi får höra vad han säger imorgon. Men Dagismatte vill gärna heta Dagismatte, det sade hon med bestämdhet idag.

2008-09-03 @ 22:50:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0