Jaktkurs

Ikväll var det jaktkurs på Järavallen, gång fyra av sex. Tiden går fort. Det är höstaktigt nu. Mörkret kommer allt tidigare. Men vi hade ändå tur med vädret för det blev uppehåll trots ihärdigt regnande bara en stund innan. Jag hade ännu mer tur för Matte körde in om Satchmos i Lund på vägen och provianterade godis till mig och Knappen.

Det var en givande kväll tyckte både jag och Matte. Jag fick hälsa lite mer ordentligt på Wallander för första gången på länge. Till min besvikelse var han mest intresserad av min bakdel trots att jag var nybadad. Men han tvättade mitt vänsteröra och vi pussades lite så det var inte så illa. Vi kom i samma grupp idag. I vårt gäng var även Malin och Solo, Skott med husse Jimmy, Ellinore och hennes labbe  och så Berit och Vira. Stämningen var god och kvällen givande. Det tränades på höger/vänster hos Kent och hos Gert blev det linjetag, utsignal och lite markeringar. Gert hade synpunkter på Matte när det gäller mina avlämningar att hon trycker ner mig i tassarna när jag ska svänga runt och komma in. Istället ska jag tas emot med klang och jubel framför henne. Det kändes mycket bättre faktiskt och Matte tycker vi ska köra på den varianten i fortsättningen.

Denna gången var vi bättre rustade med fika. Där var till och med till Helene och Wallander. Jag fick en köttbullsmacka som satt finfint. Jag tyckte jag hade gjort mig förtjänt av lite extra för vi cyklade en runda innan idag utöver promenaderna.

Knappen välkomnade oss när vi kom från träningen. Han fick ju ligga själv men han verkar inte så ledsen för det. Vi fick ett grisöra var och Knappen satte en bit i halsen så Matte fick sticka ner halva armen och fiska upp biten. Han är för glupsk, det är därför det händer. Matte säger att han absolut inte får äta grisöron utan övervakning. Det får inte jag heller för en olycka kan ju hända även om man tuggar noga.

En mysig brasa sprakar i vardagsrummet och jag ska återvända dit för lite vila innan det är dags för sängen.  Mattes föräldrar ringde innan och fick lite rapport och berättade att det var varmt och skönt. Dagismatte hade visst lite kämpigt med huvudvärk men det går nog över. Det är väl resan som tog lite på krafterna när det blev så mycket väntan. De ringde mitt i natten och berättade att allt hade gått vägen och de var framme men det tar ju lite tid att hämta sig. Det vet jag efter våra Stockholmsturer. Dagen efter är jag riktigt trötter. Borta bra men hemma bäst, så är det ju.


Kommentarer
Postat av: Wallander

Bra träningen även igår, kul att vi fick vara i samma grupp för en gångsskull. Även om du var nybadad så tyckte jag fortfarande att du luktade förbaskat gott.



Lycka till med nya avlämningssättet, det kommer att funka innan ni vet ordet av...



2008-09-11 @ 23:18:59
URL: http://wallander.blogg.se/
Postat av: syrran...

alltid lika kul att gå in och kolla vad du har haft för dig...för här händer alltid en massa kul!Jag har kanske inte lika kul grejer på gång som du har för jämnan, men idag har vi haft en härlig tur i Rigortorpet -vi har vandrat i en mil och under den milen togs det lite avfarter till höger och vänster när matte tyckte sig se gula kantareller. Härligt sa vi och hängde på...det verkar alltid så spännande när matte går lite böjd och verkar tycka att marken är himla spännande. Vi andra gör vad vi kan för att hänga på, men det händer inte så mycket mer än det....konstigt, men så är det varje gång! Sen puttar hon veck oss, för vi trampar på svampen säger hon -vadå svamp, vi gräver och gräver och får i oss den delikata hjortsvampen...det kallar jag svamp alltså! Men, det där som växer ovan jord, det förstår jag mig inte på.

Härligt var det att springa bland tuvor och bergsskrevor...vi var ute och gick i över 3 timmar. Solen sken från en klarblå himmel och det var underbart, sa matte. Nu har vi fått smaka på svampsåsen och det var faktiskt gott...vi ville också slicka ur stekpannan och det fick vi -matte var på extra gott humör!!!



Voffs på dig Lakrits -ses vi kanske i Åstorp? Ja, det är ganska lång tid dit, men tiden går fort.



//Flocken på Onsala,

gm Vicka

2008-09-13 @ 21:00:52
URL: http://www.concurro.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0