Kursavslutning

Ikväll var sista gången på jaktkursen med Gert och Kent. Vi var på det vanliga stället vid dammarna. Idag var huvudattraktionen ett sök. För min del blev det med vilt för jag fick godkänt med viltet sist. Fast idag hittade jag på en grej som inte var poppis, jag rullade mig nämligen i två krax innan jag levererade dem till Matte. Kent kom ut och morrade åt mig och efter det vågade jag mig inte på några hyss så jag hämtade snällt.
 
Resten av tiden tränade vi på lite av varje. En ny figur dök upp idag. Per hette han och var "pausfågel". Han aktiverade oss med annat medan vi väntade på att andra skulle köra söket. Det var trevligt. Oväntade störningar dök också upp i form av förrymda hästar. Malin med Zolo fick offra sig och ge sig ut på hästjakt. Zolo fick passas av Frida och Anders från Wallanders flock som var med som åskådare respektive fotograf. Hästarna fångades in men hoppade ut igen och till slut fick veterinär och polis rycka in.

Kvällen avslutades med fika och snack. Helene hade bakat kladdkaka och Gert hade köpt fikabröd. Jag tiggde och tiggde, både av Matte och Berit (Viras matte) som satt närmast. Det gav inte mycket utdelning men en liten bit vetebröd fick jag. Alltid något. Macka blev det ingen för Matte hade inte tid att fixa innan vi åkte. Hon lyckades gå tidigare från jobbet så vi hann till klockan sex när vi började.

Ja, nu är kursen slut. Det är ju synd på sätt och vis men det går inte längre på kvällarna för det är så mörkt. Och vi behöver också träna på sådant som vi har gått igenom och det får vi göra under hösten och vintern. Kanske blir det ny kurs till våren, vi får se hur det går ihop sig med Mattes jobb. Men det har varit kul och lärorikt att gå kurs och jag har stiftat bekantskap med nya trevliga fyr och tvåbeningar! Säkert blir det träningar framöver där jag träffar en del av dem även om det inte blir någon kurs framöver.

Kommentarer
Postat av: Wallander

Det var en riktigt trevlig avslutningsgång som bjöd på både det ena och det andra. Tänk att 6 veckor redan gått. Jasså du rullade dig i fåglarna, ja jag släppte dom framför MOR nästan varje gång... inte bättre det! Men vi får väl bara se till att kämpa på och hoppas på några få framsteg i alla fall.

2008-09-25 @ 23:19:38
URL: http://wallander.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0