Blodspår i storskogen

Jag trodde Matte hade blivit helt snurrig i planeten när väckerklockan ringde 06.00 en ledig dag. Men jodå, det stämde. Vi skulle iväg och spåra meddelade hon och tillade att hon också undrade om hon var helt snurrig som hade anmält sig när jag redan är champion och dessutom gått med på en morgontid. Klockan nio låter ju inte så tidigt men om man ska köra till Tyringe så blir det ganska tidigt i slutändan (eller starten). Men vad gör inte Matte för mig? För jag spårar gärna fastän jag redan kan titulera mig SVCH. Det vore ju trist om man inte fick spåra mer bara för att man heter så.

Nåväl, trots den tidiga morgontimmen var jag inte i sämre skick än att jag kunde inmundiga min mat som var tillpiffad med stekt grislever från igår kväll. Efter morgonrutiner och gemensam morgonpromenad med Knappen så fick han snällt stanna hemma medan jag och Matte drog iväg mot Tyringe. Där skulle vi träffa domaren Håkan Samevik.

Matte körde och körde, jag åkte och åkte och nannade en välbehövlig morgonlur. Men så några minuter i nio stannade Matte till på den angivna platsen, en informationstavla på en parkeringsplats strax innan Tyringe. Där stod redan domaren, hans aspirant och så en annan provdeltagare som skulle gå med sin hund före oss.

När vi väl hade kört ut till provplatsen (som låg mitt i storskogen kändes det som), så blev det en stunds väntan eftersom jag fick gå som hund nr 2. Matte och jag tog en promenix och det behövdes minsann för att få upp ångan för kyligt var det. Mattes spårvantar åkte på en lång stund innan det var dags att spåra. Jag tyckte det var långtråkigt att vänta och hoppade in i min bur igen. Men så kom domaren och aspiranten tillbaka (ja hunden som hade gått prov kom också med sin husse såklart men jag hann inte fråga hur det gick). Vi fräste iväg ännu längre in i skogen och parkerade vid en damm. Därifrån traskade vi ut till spårstarten.

Jag hittade spåret på en gång, tuffade på till första vinkeln som var utan problem. Andra sträckan gick som på räls, i andra vinkeln låg återgången och den kollade jag men tog sedan tredje sträckan direkt. Tredje vinkeln hade de snålat med blodet men jag hittade ändå och fjärde sträckan gick över vägen och där fastnade vi i ett buskage och Matte fick säga till mig att vänta för hon var långsam med att ta sig ut. Nåväl, vi fortsatte och sista vinkeln gick utan problem och så kom vi till sista sträckan. Där skulle domaren skjuta och det brydde jag mig inte om (fast jag tycker det låter illa och förstår inte riktigt varför de ska avbryta mitt arbete). So far so good. Men så precis på slutet snärjde vi in oss igen och jag blev lite distraherad, missade klöven och fick slå en lov innan jag kom rakt på den igen. Där rök vårt HP meddelade domaren Matte medan hon selade av mig. För han tyckte det hade gått så bra att om jag hade tagit klöven direkt hade vi fått en bokstavskombination i pris förutom en 1a. Jaja, jag tycker vi kan klara oss utan den, Matte tyckte det var en smula retligt men var nöjd ändå. Det var jag med och alla andra, även domaren och aspiranten. Jag tyckte den där Håkan var en trevlig prick och ett roligt spår hade han lagt dessutom. Matte och jag körde hemåt nöjda med vår bedrift. Matte dummade sig inte alls idag, hon höll helt tyst och bara lät mig jobba på och misstrodde mig inte att jag var fel heller. Bra jobbat Matte! Nästa gång ska jag försöka låta bli att slå lovar så att du kan få de där bokstäverna. För det blir väl fler gånger?

På vägen hem passerade vi Teba med bara några meter och det blev en snabb tur dit. Matte var nöjd över inköpen för hon hittade billiga leversnittar, godis på extrapris, tuggrullar som hon vet jag gillar och så lite annat smått och gott. En snabbtur in om Lund blev det sedan för att hitta en dragkedja till Mattes träningsväst för den har sett bättre dagar (dragkedjan alltså). Sedan hemåt för att befria Knappen. Han är lite knepig min kompis men han är duktig på att vara själv. Mycket bättre än vad jag är. Lite nedstämd var han över att ha lämnats själv länge men han blev glad igen när vi fick titta i Tebakassen och provsmaka.

Resten av dagen blev lugn med promenad, utomhusvila medan Matte målade lite. Och ikväll håller Matte på att göra blodpuddingspluttar i ugnen. Många plåtar blev det. Vi ska ge till Wallander berättade Matte och det räcker det gott till. Vi ska träffa honom och Helene imorgon, jag följde med Matte ut till frysen och hämtade fåglar. Det ska bli lajbans, jag hoppas vi får springa lite och leka också.

Kommentarer
Postat av: Wallander

Grattis till ytterligare en 1:a, jag kan inte längre hålla reda vilken i ordningen det är. Du är så duktig, synd att HP:et uteblev när det var så nära, men det kommer det kommer var så säker.



Jag har faktiskt oxå varit och spårat ikväll, det gick jättebra, för det var inte mitt fel att jag kom över i fel spår, det var nämligen 2 klantar som lagt sitt spår rakt över mitt!!! När jag kom rätt igen så fixade jag resten galant.



Pluttar till mig ni är då för snälla.

2008-09-15 @ 23:18:13
URL: http://wallander.blogg.se/
Postat av: Zico-B

2008-09-16 @ 09:52:51
Postat av: Ingela och Tessie

Grattis till 1.an!!!!! HP tar ni nästa gång.

2008-09-16 @ 13:25:27
Postat av: Enzo

Bra jobbat Lakkan! Hp:t kommer nästa gång.

2008-09-16 @ 19:43:52
Postat av: Lakrits

Tack för grattishälsningar. Jag är själv nöjd med gårdagens insats för jag gjorde mitt bästa.



Det var ju snopet att någon hade lagt spår över ditt spår Walle. Men du klarade ju ut det fint ändå. Tur att det bara var övningsspår! Annars hade det ju blivit lite tokigt.

2008-09-16 @ 22:56:04
Postat av: zico-B m. matte

Hoppsan - vart tog mitt inlägg vägen - i cyberspacen kanske :D

GRATTIS till ännu ett förstapris! Men vad ska man med det där H:et och P:et till? Kan man äta dom eller piper dom kanske?

/Z&H

2008-09-17 @ 10:06:09
Postat av: Lakrits

Ja Zico, det undrar jag också vad man ska med bokstäverna till. Men det är mycket man inte förstår. Huvudsaken är ju att man får spåra kan jag tänka.

2008-09-17 @ 12:44:04
Postat av: Mamsen med flock

Ibland missar jag din blogg för någon kväll eller så...men då händer det alltid saker här! Grattis min vän, du är bäst...ja, nästan vet du, men jag tycker mig uppfatta vissa likheter och det gillar jag. Fortsätt så, så kommer ditt hederspris snart och du kan även vara med och tävla om Buffs Spår. Jag blev delad 2:a ett år av alla i Sverige -jag säger det, så att du har något att sträva efter att få slå! Kram på er båda!

2008-09-17 @ 12:49:32
URL: http://www.concurro.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0