En ovanlig gran

Ikväll åkte jullådorna fram från loftet. Ljusstakar har kommit upp i fönstren, Matte har tillverkat en adventsstake av äkta vitmossa från Revinge. Och så var det det där med granen. Matte har varit kluven. Gran är trevligt men vårt hur är ganska litet och en gran kan vara platskrävande om man inte väljer en pygmé alltså. Så hittade Matte såna där tjocka glitterlängder och plötsligt hade hon börjat trä dem runt spinnrocken. Och plötsligt började den se ut som en gran. Hmmm. Jaja, en ovanlig gran. Och så fick det bli. Spinnrocken blev årets gran med stjärna och julgransmatta, glitter och ljusslinga och lite annat pynt.



Graneriet får hållas till köket när det gäller inomhus med granris och domherrar men det kan vi inte hämta nu i mökret. Tanken är sedan en liten gran utomhus på gamla trappan med ljus i men det är ännu oklart hur vi ska få ström dit. Kanske Vildhusse måste konsulteras.

Idag kom förresten Matte ovanligt tidigt från jobb. Visade sig att hon har två timmars studietid per vecka. Så hon skyndade sig jättemycket hem för att studera mitt ställande under inkallning, framförgående och rutan. Beteendestudier säger hon. Tja, varför inte! Varje minut av dagsljus måste utnyttjas! Läsa kan hon göra på kvällen.


Kommentarer
Postat av: Wallander

ORIGINELL GRAN!



Vildhusse fixar lyset till utomhusgranen... var så säker på det.



Vilken tur att matte har studeringstid till sitt förfogande!



Vi skall ses på lördag hörde jag... kuligt :-)

2009-12-03 @ 22:39:14
URL: http://stadsflattarna.se
Postat av: H&Z

Vilken fin "spinnrocksjulgran"! Kreativt :)

Vilket bra jobb matte har fått - studietid för framförgående, ruta, ställande etc. ... det måste dom väl få väldig nytta av inom psykriatin (eller vad det nu heter :D)

Läste något intressant idag i Brukshunden --- "Överträning" - man behöver alltså inte ha dåligt samvete (tvärtom) för att man inte aktiverar/tränsar sin hund varje dag.

Sov gott!

/H&Z

2009-12-03 @ 23:31:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0