Ved ved ved

Det jobbas med vedklyvning från morgon till kväll, förvisso med pauser. Matte och jag måste ju gå ut och det ska ätas och fötterna ska värmas etc. Dagen idag har sett ut ungefär som igår. Mig går det absolut ingen nöd på. Värre är det med Matte tycker jag det låter som. Hon är allmänt ledbruten och ryggen är så trött så trött. Ändå har Vildhusse lyft de tyngsta bitarna upp i klyven.

Jag utlovade ju lite bilder från arbetet och här kommer några.


Närmast ligger stubbarna som ska klyvas. Vid maskinen står Vildhusse och bakom honom är det färdig ved.



Vildhusse lyfter upp en jätte jättetung bit.


Så här ser det ut på nära håll när stubbarna klyvs.


Även Vildhusse kan bli trött! Matte håller i kameran därför är hon inte med på bild men hon såg minst lika sliten ut.

Det blir tidigt i säng i kväll, det kan jag lova. Även jag är trött. Det blir mycket utevistelse och promenader både med Matte och Dagismatte.

Kommentarer
Postat av: Wallander

Oj så slitsamt... förstår att 2-beningarna är trötta & vingabrutna och de stackarna har ännu en dags hårt arbete kvar. Men snart är det måndag och då får din matte vila upp sig på jobbet :-)



Ha en bra söndag!

2009-02-07 @ 22:42:12
URL: http://wallander.blogg.se/
Postat av: Medicinpinnen

Ja det är verkligen hårt arbete. Det gäller att kunna tänka på hur bra det är att ha veden där sen när man vill elda. Det hjälper lite att orka. Håller med Wallander att det ju nästan blir som vila att gå till jobbet på måndag.

2009-02-08 @ 00:22:36
Postat av: Zico-Bus

Uj, uj, uj! Verkar jobbigt - tror nog att din matte kommer att vara minst lika stel i kroppen som min matte är (hon debuterade med både gympa och bodypump i veckan)!

Vi har kört sök på Mörkrets väg idag - och det var rätt så "spooky". Lotta tror att hon såg spår efter lodjur !!?! Kan ni ta med er fina "djurspårbok" nästa gång, så vi kan kolla upp det?

Lodjur i Skåne? Kan det vara sant!?

Ha en skön söndagskvällsvila!

/Zzzzzico (med matte)

2009-02-08 @ 15:49:21
Postat av: Lakrits

Vet inte om Matte tycker det är så mycket vila på jobbet. Hon vill helst ligga på soffan och vicka med stortån imorgon men se det går ju inte.



Åh, tränade ni på Mörkrets väg idag Zico, det som jag tyckte verkade så spännande. Men förhoppningsvis blir det fler träningar där någon gång. Klart jag tar med spårboken nästa gång så att vi kan utröna vad det var för djur!

2009-02-08 @ 21:44:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0