Stadens fasciliteter

Vanligtvis föredrar jag onekligen skogen framför stan men just idag var det väldigt rörigt i min skog. Vid halv nio hörde jag nämligen att något var på gång utanför huset. En stund innan hade jag varit ute och då var det lugnt bortsett från ett gäng rådjur som retades med mig. Men alltså, när vi sedan skulle ut strax innan nio så vimlade det av jägare och hundar utanför husknuten. En av hundarna till och med kissade på vår tomt. På mitt revir!!! Det var jag ju raskt tvungen att ta tag i. Sedan hamnade vi mitt i drevet och det var ju ett himla liv. Och det var bilar som körde kors och tvärs i skogen och även ute på fältet stod skyttar i jakttornen. Så jag fick gå i koppel hela tiden. Surt alltså.

På eftermidagen hade det lugnat sig men jag kände mig ganska nöjd när vi drog till Malmö för att promenera med Wallander och Helene. Men jag blev förvånad för vi parkerade inte på gatan utan vi körde ner i garaget där Gråben (Wallanders familjs bil) bor. Strax fick jag förklaringen. Lova skulle få sig en tvätt. Helene hjälpte Matte och stor förvåning uppstod när de upptäckte en skinande blå lack under all smutsen. Matte var helt fascinerad av lyxen att ha varmvatten när man tvättar bilen och det fanns till och med en apparat som kramade vatten ur sämsskinnet. Det hade Matte tydligen aldrig sett förr. När tvätten var klar fick vi till och med låna en parkeringsplats i garaget så att bilen fick torka när vi gick promenad. Vilken lyx alltså.

Promenaden gick förbi Casinot, genom parken där, sedan mot Kronprisen (börjar lära mig Malmö nu). Vi fick springa i en rastgård en stund, sedan fortsatte vi till Mariedalsgrillen där Helene köpte en smaling var till mig och Wallander. Det satt verkligen fint. Innan vi var tillbaka igen hade Matte tackat ja till att äta middag hos Lindeblads så vi följde med upp. Eftersom jag inte hade någon mat med mig fick jag av Wallanders käk och det gick bra. Sedan var det pusskalas och bus för hela slanten för mig och Walle. Matte fick god middag och när vi körde hem vid tiotiden konstaterade vi att stan minsann har en hel del att erbjuda. Biltvätt, gratis parkering, promenader med trevligt sällskap och smaskiga korvar, goda middagar hos familjen Lindeblad och såklart bus och gos med min käraste Walle. Tack för allt från mig och Matte och puss till min Walle från din trötta tjej.  


Kommentarer
Postat av: Wallander

Jag hoppas att ni körde försiktgt i skogen så att Lova inte smutsades ner alldeles för mycket. Tänk imorgon kommer spårgänget att tro att ni köpt ny bil!



Det är så roligt när ni kommer och hälsar på, roligt oxå att ni även börjar uppskatta stadslivet lite granne i alla fall.



Hoppas ni får det toppen imorgon.



Sov sött, jag själv tänker gå och drömma om dig nu!

2009-01-11 @ 00:12:48
URL: http://wallander.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0