Svårt med fyren och bry med tassen

Första dagen på det nya året hade Matte och Vildhusse bestämt sig för att elda upp kvistar och sly från trädfällningen. Det hade nogsamt plockats ihop i högar och Vildhusse tog med sig flytande hjälpmedel för att sätta fyr. Medicinpinnen var med, dagen till ära utnämd till fyrmästare. Jag var hos Dagismatte för det var tydligen olämpligt att jag var med när det eldades.  Fast så mycket eldat blev det inte. Kvistarna var jättesura och ville inte ta fyr trots att massor av bananlådor från flytten användes för att mata brasan. Matte var glad att bli av med lådorna men högarna är så gott som intakta så det får nog torka lite mer innan nästa eldningsförsök.

Lite bilder blev det ändå på eldningsförsöket.


Inte alltför imponerande...


Nja....

Vedhögen däremot, imponerar lite mer. Vi har brasved för ett bra tag framöver sedan när stockarna klyvs. Och mycket mer finns längre ner i hagen som ska sågas i mindre bitar och bäras upp.



En trist sak idag är att Matte upptäckte en skada på min ena tass. Det är trampdynan en bit upp på ena frambenet som har blivit lite tilltygad. En flärp har lossnat, jag måste ha fastnat någonstans utan att tänka så mycket på det. Matte har tvättat och satt på något medel och jag har jämrat mig. Fast jag har inte särskilt ont när ingen pillar där. Jag har slickförbud säger Matte och medlet hon satte på smakar så illa så just nu vill jag inte ens slicka. Vi får hoppas det läker snabbt.

En rolig sak är att Matte var ute och fixade till ett spår innan idag och tydligen kommer Wallander hit imorgon. Det låter som en bra start på året tycker jag!


Kommentarer
Postat av: Wallander

Förstår att det var svårt att få fyr... men det tar sig säkert bättre framåt våren då allt bråte är lite torrare. Men varmt och gott kommer ni att kunna ha i huset i alla fall.



2009-01-03 @ 00:19:17
URL: http://wallander.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0