Hemma

Det var en lite sorglig dag idag. Svårt att skiljas från Yster, jobbigt att se väskan packas. Vi låg alla i soffan i morse och gosade och det kändes tryggt och skönt men sedan kom uppbrottsstämningen snabbt och inkräktade på vår tillvaro. Men visst ville jag hem, det kan jag inte sticka under stol med. Fast jag vill ha allt....skogen, Dagis, Solgläntan, Mattes föräldrar, Matte, hennes systrar, mina kompisar. Men det går ju inte att ha allt på en gång och det är synd.

Vi var i god tid till stationen och det blev en liten fika innan det var dags att bege sig till tåget. Där var det stökigt värre med barnvagnar och folk som trängdes. Men jag och Matte kom på och vi vinkade förväl till Yster. Så installerade vi oss på våra platser och jag fick mitt grisöra. Matte lutade sig tillbaka i hopp om en lugn tågresa. Men icke. Strax efter avgång började en människovalp att skrika. Och den skrek hela resan mer eller mindre. Jag tänkte att den borde bli trött någon gång, själv skulle jag aldrig orka skälla i över fyra timmar. Men den vilade sig lite och kom igen sedan. Suck. Matte blev åksjuk också och mådde pyton ett tag. Jag försökte mest vila. En annan hund åkte med en bit också, men han gnällde bara mest hela tiden. Så någon vilsam resa var det inte och jag var mycket glad att gå av i Lund och hitta Dagismatte som troget stod och väntade. Sedan bar det av hem till skogen. Efter hälsingsceremonier, dammdrickning och lite mat hos Dagis bar det av hem till Solgläntan.

Nu har jag patrullerat trädgården, kollat in så den döda kaninen jag hittade i onsdags morse låg kvar på sin plats, skött magen, suttit och spanat lite och ätit en sen kvällsmat samt legat och kollat in brasan. Nu är jag definitivt redo för sängen. Hoppas Matte också är det snart. Grejorna är uppackade och ordningen återställd. Nu dröjer det nog ett tag tills nästa Stockholmsbesök. Istället väntar vi ivrigt på att Yster ska komma ner! Men först kommer Medicinpinnen. Redan nästa helg anländer hon till Skåne och hon stannar ett bra tag tydligen. Det ser jag fram emot!

Tack Yster för besöket hos dig i storstan. Vi har som vanligt haft det bra och blivit mycket väl omhändertagna! Många pussar till dig och hoppas vi syns snart igen!

Kommentarer
Postat av: Wallander

Att ni kunde ha sådan otur på både uppresa & nerresa, men söndag em är nog inte precis bästa dagen att åka hem på.



Borta bra men hemma bäst stämmer för det mesta...



Jag tycker oxå att det är bra att ni är hemma och att löpet är över igen, nu kan det bli som vanligt :-)



2009-03-30 @ 18:02:19
URL: http://wallander.blogg.se/
Postat av: Lakrits

Nä, ingen lycka med tågresorna denna gång. Fast vi kom ju både till Stockholm och hem i gott förvar så man ska väl inte klaga egentligen.



Ja, visst är det skönt att löpet är klart så vi kan umgås som vanligt igen.

2009-03-30 @ 23:03:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0