Svampar i öronen

Jag har ju hållit på och skakat på huvudet ett bra tag, egentligen ända sen jag fick min långa pillerkur i somras. I morse fick Matte nog, hon tyckte det har blivit värre trots ihärdiga öronstädningar. Så det blev samtal till veterinären och de hade ett återbud så trekvart senare var vi på plats. Så gick det med den lugna sköna förmiddagen innan Matte åkte till jobbet.

Jag försökte göra det så svårt som möjligt för dem att få insyn i något av det mest privata för en hund, nämligen öronen. Men när jag blev helt fasthållen var det ju omöjligt att undgå inspektion. Och veterinären påstod precis som Matte misstänkte att jag har svamp i öronen. Jag har då inte sett några svampar som växer ut men Matte säger att de är jättesmå och finns därinne. Verkar knasigt. Dumma är dom i alla fall för det kliar ju. Men nu ska mina stackars öron behandlas med droppar och tvättning dagligen. Stöööön. Och inte nog med det, i slutet av nästa vecka ska vi dit igen för ny inspektion. Fy vad dumt alltihopa. Men jag vill ju inte ha kli i öronen och definitivt inte svampar så lika bra det blir behandlat då.

Tydligen är det så att man får svampar i öronen mycket lättare när man har haft en lång pillerkur med antibiotika. Tänk vad dumt. Man får en medicin för att man är sjuk och så blir man sjuk på annat vis av medicinen. Om det är likadant för människor är det inte konstigt att Matte jämt har att göra på jobbet!

Kommentarer
Postat av: Wallander

Usch, låter läskigt med svampar i öronen. Men vilken tur att ni fick komma till idag så att du nu kan bli av med skiten fortast möjligt.



Jag saknade dig i Lomma idag... men jag fick vara i samma grupp som totten och hans matte, det var kul!



Krya på dig igen nu!



Kramizar

2009-09-08 @ 00:09:26
URL: http://wallander.blogg.se/
Postat av: Medicinpinnen

Ja det där är ett otyg. Och JA, jag kan säga att det är likadant för människor. Antibiotikat tar liksom död även på de snälla bakterierna som finns i kroppen och som normalt hindrar svamparna från att parasitera si fast. Om det finns mindre snälla bakterier, ja då är det ju lättare för svamparna att få grepp. Så då måste man trycka ner svamparna med svampmedicin tills kroppens snälla bakterier hunnit växa till sig igen. Håller med dig om att det är knasigt men de flesta mediciner har tyvärr någon dålig sida. Det blir säker snabbt bättre ska du se. Jag tycker som Wallander - bra att du fick komma till så snabbt.

2009-09-08 @ 08:31:18
Postat av: zico-bus

Hej,

Harhört att det är ett bra svampår i år :D, men jag föredrar kantareller (hi-hi).

Krya på dej gumman!

Tass&Kram

Zico-Bus

2009-09-08 @ 08:39:53
Postat av: Elliot



Inte kul med kli i öronen,jag har oxå lite "fladder"av o till men de e bäst att tala tyst om det för jag vill ICKE ha såna där örondroppar.

Synd förresten att det inte ÄR kantareller,för då hade vi kommit o plockat =)

Skickar 100 öronlapps-pussingar

Gnatt

/E

2009-09-08 @ 23:17:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0