Sköna maj välkommen!

Igår var det Valborg och kvällen tillbringade jag på Dattis för Matte nattjobbade. Jag, Knappen, Dagismatte och Vildhusse eldade litet bål och det grillades smaskiga korvar. Jag och Knappen fick två smalingar var. Inte alls illa. Jag vaktade ända tills de var i min lilla mage. Sedan sov jag gott med Dagismatte och vips var Matte där. Snabbt bar det sedan av hem för grabbarna Lindeblad med MOR kom på besök. Det blev en härlig stund i trädgården med bus och bengnag (fick smaka på smaskiga godsaker som de hade med sig ut). En bit kanelbulle försvann också från Helenes stol. Jag hävdar att jag är oskyldig men Matte påstår att jag är skäligen misstänkt. Bullen är borta och mysteriet kommer att förbli olöst för Matte har sagt att det är rent för dyrt att ta reda på om bullen finns i min mage :D

Ett spår fick jag också idag. Letade förtvivlat efter en pinne som hade gömt sig (kanske ramlat ner i vattensamligen strax nedanför?). Matte letade också men ingen pinne hittades och jag fick fortsätta utan mjukost (snyft). Men nästa pinne fann jag. Sedan hade jag lite bråttom över en men Matte kallade tillbaka mig så jag kunde hitta den och få mjukost (snällt). Slutet hittade jag såklart och fick kyllingrester. Mums! Sen var jag fasligt varm på hemvägen och råkade hoppa i ett vattenhål som Matte påstår är sumpigt. Nöden har ingen lag!

En liten stunds vila på soffan blev det för Matte senare i eftermiddag men därefter lite trädgårdsarbete, en kort träningsstund och så kvällspromenix och mat på Dattis. Jag och Knappen fick äta upp grisöronen från Mattes fina blombukett för nu började den se lite trött ut. Men hon flyttade ut den så håller den några dagar till men monterade då ut öronen.

Imorgon är vi helt lediga, skönt ska det bli. Matte får nog allt läsa lite, tycker det är dåligt med den varan!

Kameran var död idag så inga bilder, vi kanske kan hoppas på Helene, vi får se om det blev några bilder där istället. Vi ska ladda kameran och imorgon ta fina bilder av nyutslagna bokar och visa för er. Här är superfint i skogen nu!

Natti-natti!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0