Vinterdvala

Ja, ni är kanske några som undrar vad som har hänt med både mig, min blogg och Matte på sista tiden. Svaret är vinterdvala. Fast inte bara. Vardagen rullar på. December försvann i ett huj. Man kan säga att vi nästan blåste bort på kuppen! Månaden inleddes nämligen med väldigt blåsigt väder med stormen Sven och just då var i i Stockholm för Matte var på en viktig kurs. Alla tåg blev inställda men Matte är ju sällan rådlös så hon hyrde en bil och körde ner med mig i bagaget och Dagismatte i passagerarsätet. Vildhusse satt hemma och väntade i strömlös tillvaro men han hade till och med lagat mat till oss på gasolkök när vi kom hem. Så snällt och så skönt att vara hemma!
 
Sedan gick veckorna snabbt och så var det jul! Helgen innan jul träffade vi Wallander med flock och hade julafton i förskott hemma hos oss för sedan skulle de till Göteborg. Vi hann också med att träffa Lykke med matte Helene och Elliot & Ann såklart! Julen var lugn som vanligt för min del. Matte jobbade så för hennes del var det inte så lugnt. Sedan var hon ledig lite men jourade också en hel del över helgerna. Nyår kom med buller och bång... fast vi hade det ganska lugnt hemma i skogen. Elliot med flock kom till oss. Matte hade fixat en del så att vi skulle ha det mysigt och ombonat inne i huset och inte höra så mycket av det onödiga smällandet. Allt avlöpte väl och vi överlevde kriget! Nästa år får Elliot vara hos oss lite längre tror jag för det är svår beskjutning i Staffanstorp. Förfärligt att gå runt och aldrig veta när det ska smälla, bara att det kommer någon gång. Hjärntvätt för stackars Elliot.
 
Strax över en vecka har gått på det nya året nu. Ganska lugnt och lite händelselöst så här under vintertiden. Det regnar och regnar. Jag blir jättesmutsig när vi är ute och jag får utstå ständiga torkningar när vi kommer in! Vi längtar efter ljust och vår men vi får nog längta ett tag till.
 
Till helgen är Matte ledig och det firar vi förhoppningsvis med korvarunda med Walle imorgon kväll, spår i helgen, bus med Elliot och kanske lite till. Voffsan har förresten gjort sitt anlagsprov i viltspår och blivit godkänd. Heja henne. Jag försöker lära henne allt jag kan om spår. Det går ganska bra. Tänk att hon kan samla ihop sig så, jag tycker annars hon kan vara en smula spretig. Men jag tycker om henne och ibland tuggar jag lite på henne för att tala om för henne vem som bestämmer. Ibland leker vi och brottas och ibland får jag busfnatt när vi är ute men hon fattar inte busfnatt, hon står bara och tittar. Elliot däremot han hänger på och vi springer så det ryker i skogen. Förra veckan råkade vi välta Matte ute på Revinge. Det blev ett jäkla liv på henne fast hon skadade sig inte, det var en mjuk tackling.
 
Jag och Matte är så glada övervåra fina fyr och tvåbenta kompisar! Tack för att ni finns!
 
Tass & kram.
/Lakkan
 
 

Kommentarer
Postat av: Elliot

Hej kompis!Tack för att jag fick vara hos er hela nyårsafton.Min matte var lite rädd att ni skulle bli alltför trötta på mej :(
Hemma var det inte roligt...lr som matte säjer:"fucking war"(så får man inte säja hihi).
Stort Grattis till Voffsan som var så duktig o klarade anlagsprov!Vi hörs snart.

2014-01-10 @ 13:47:11
Postat av: Lykke

Kul att få ett livstecken från er. Grattis till Voffsan - hon verkar vara en tjej med gry i :) Nu hoppas vi på lite torrare väder - ljuset kommer ju, det har ju Ann full koll på :)
Ha det gott båda två - vi hörs!
Tass&Kram
LoH

2014-01-11 @ 17:29:32
Postat av: Wallander

Äntligen en uppdatering... har faktiskt undrat lite :-(
Grattis till matte Marie & Voffsan som fixat anlagsprovet galant. Ska bli kul att följa fortsättningen.
Så bra att ni kan hjälpa min brorsa att få det lugnare under den där hemska nyårstiden. Vi flydde staden när det var som värst och ut i beckmörka skogen (tur det finns pannlampor).

Tack för i fredags... min favvogrill är ta mig tusan "Sverigegrillen"... vilken hyvens korvgubbe som jobbar där!

Sist men inte minst, jag & matte är så glada att vi har er som vänner :-)))))

2014-01-12 @ 15:29:26
URL: http://stadsflattarna.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0